ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії суд оштрафував "граммар-наці"

Активістка регіональної "Молодої Гвардії Єдиної Росії" виступала "на підтримку чистоти російської мови"

У Росії суд оштрафував "граммар-наці"
Фото: kontaktis.ru

У Бурятії суд оштрафував дівчину, яка оприлюднила на своїй сторінці "ВКонтакте" "зображення орла, що нагадує нацистського, з написом "Grammatik Macht Frei" ("Граматика робить вільним").

Про це повідомляє Znak.

Оштрафована Марія Бурдуковська опублікувала картинку у соцмережі в червні 2014 року. Лише 5 березня 2015 року співробітники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення та передали матеріали до суду.

Дівчина заявила, що не займалася пропагандою нацизму і опублікувала пост "на підтримку правильності і чистоти російської мови", проте суд не взяв її доводи до уваги. Бурдуковську засудили до штрафу в 1 тис. рублів ($16)

.

Зазначається, що дівчина є активісткою регіональної "Молодої Гвардії Єдиної Росії" і мала брати участь в організації параду Перемоги. Керівник виконкому регіонального відділення ЄР Михайло Кравченко вже заявив, що дівчину усунуть від цієї роботи, повідомляє "УланМедиа".

Зазначимо, що користувачів Інтернету, які нетолерантно ставляться до всіх, хто порушує правила і норми мови, жартівливо називають "граммар-наці".

Раніше в березні у Смоленську журналістку судили за фото її будинку часів нацистської окупації у "ВКонтакте"

Нагадаємо, 30 червня у Росії ввели тюремні строки за заклики до екстремізму в Інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram