ГоловнаСвіт

Прем'єр Молдови вперше за півтора року зустрівся з лідером ПМР

Молдавани планують відновити діалог у форматі "5 + 2".

Прем'єр Молдови вперше за півтора року зустрівся з лідером ПМР
Фото: newsmoldova.md

Сьогодні в Кишиневі відбулася зустріч прем'єр-міністра Республіки Молдова Кирила Габурича і голови ПМР Євгена Шевчука.

Як зазначає новинний портал noi.md, зустріч у такому форматі була першою за останні півтора року.

"Новини Молдови" повідомляють, що Габурич і Шевчук у рамках зустрічі обговорили проблеми населення обох берегів Дністра і підписали угоду про залізничне сполучення.

"Цей протокол підписали в березні 2012 року, а сьогодні продовжили до кінця 2016 року. Вважаємо, що це рішення важливе не тільки в економічному плані, а й у плані зміцнення довіри. Також ми домовилися про виконання робіт з демонтажу канатної дороги між містами Рибниця і Резина. Частина цих робіт була здійснена торік на правому березі Дністра. Те саме необхідно зробити на Лівобережжі", - зазначив Габурич.

За його словами, в рамках дискусії обговорено можливість продовження діалогу у форматі "5 + 2" (в якому зокрема бере участь і Україна).

"Кілька днів тому відбулася перша зустріч між політичними представниками Кишинева і Тирасполя. А на 20 березня запланована розширена зустріч за участю голів робочих груп із Кишинева і Тирасполя", - зазначив молдавський прем'єр.

Шевчук же зазначив, що переговори дали конкретний результат - підписано угоду про залізничне сполучення. "Це створює передумови того, що надалі ми зможемо опрацювати і знайти компроміс і з інших обопільно цікавих проблем", - сказав придністровський лідер.

Нагадаємо, на початку цього року стало відомо, що Росія перестала фінансувати ПМР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram