ГоловнаПолітика

СБУ почала розслідування проти керівників Волинської облорганізації КПУ

Проти братів-комуністів з Луцька порушили справу за 110-ю статтею КК

СБУ почала розслідування проти керівників Волинської облорганізації КПУ
Братья Кононовичи
Фото: press-centr.com

Управління Служби безпеки України у Волинській області почало розслідування проти лідерів Волинської обласної організації Комуністичної партії Олександра і Михайла Кононовичів за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність України.

Про це журналістам повідомила представник прес-центру УСБУ в області Іванна Поліщук.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Згідно з повідомленням, підозрювані здійснювали публічні заклики з посяганням на територіальну цілісність держави і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі. Нині проводиться комплекс заходів, в рамках якого здійснюється лінгвістична експертиза.

Поліщук розповіла, що з одним із підозрюваних слідчі дії проводилися в управлінні СБУ, куди його доставили громадські активісти.

Нагадаємо, волинський комуніст Михайло Кононович, перший секретар ЦК Комсомолу України, в розпал бойових дій на Донбасі в листопаді минулого року возив гуманітарну допомогу.

Його брат Олександр Кононович нещодавно брав участь у програмі сепаратистського телеканалу "Новостной фронт", де заявляв, що в Україні "фашизм став державною політикою".

Нагадаємо, 3 березня Мін'юст запропонував Раді заборонити комуністичну ідеологію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram