ГоловнаСвіт

Польща пообіцяла Росії "болючіші" санкції

Французький прем'єр закликав Росію дотримуватися мінських угод

Польща пообіцяла Росії "болючіші" санкції
Ева Копач
Фото: radioporusski.pl

Прем'єр-міністр Польщі Ева Копач заявила, що в ЄС розпочали підготовку нових антиросійських санкцій.

Про це польський прем'єр розповіла на спільній прес-конференції зі своїм французьким колегою Мануелем Вальсом, передає ТАСС.

"ЄС стоїть на позиції, що санкції, накладені на Росію, триватимуть, а ті, які можуть ввести, болючіші для економіки, вже готуються Єврокомісією та будуть введені в разі, якщо (мінська) угода не буде виконуватися. Ми хочемо шляхом санкцій, діалогу і дипломатії припинити цей конфлікт (в Україні)", - сказала вона.

Вальс, у свою чергу, заявив, що ні Париж, ні Варшава не бажали б ескалації конфлікту на сході України. Щоб цього не сталося, зазначив французький політик, необхідно дотримуватися мінських угод.

11 березня міністерство фінансів США додало до списку санкцій нові прізвища росіян і українців. Крім того, відомство ввело обмежувальні заходи проти Євразійського союзу молоді та Російського національного комерційного банку. На думку американської влади, ці фізичні та юридичні особи причетні до порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

Євросоюз, США і низка інших західних країн почали послідовно вводити санкції проти Росії відразу після анексії Криму в березні 2014 року. Відтоді санкції неодноразово розширювалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram