ГоловнаСвіт

У Нідерландів достатньо доказів у справі про катастрофу "Боїнга"

Розслідування триватиме принаймні до кінця поточного року, повідомили в прокуратурі

У Нідерландів достатньо доказів у справі про катастрофу "Боїнга"

У слідчих, які проводять розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі, достатньо доказів для встановлення винних.

Про це сказав прес-офіцер прокуратури Нідерландів Вім де Браун, повідомляє Укрінформ.

"Ми впевнені, що нам вистачить доказів, щоб не тільки з'ясувати причини катастрофи, а й встановити винних", - сказав він.

Представник прокуратури не називав можливі терміни завершення роботи зі збору доказів і свідчень очевидців міжнародною групою, однак підкреслив, що зараз над цим щодня працює понад 100 фахівців.

За його словами, кримінальне розслідування катастрофи Боїнга МН-17, яке проводить прокуратура Нідерландів спільно з міжнародними партнерами, триватиме принаймні до кінця поточного року.

"Певних часових рамок немає. Це міжнародне розслідування, яке ведеться в складних умовах, тому вимагатиме більше часу. Воно триватиме як мінімум до кінця року", - сказав прес-офіцер прокуратури.

Офіційних висновків поки що немає, оскільки "слідство триває".

Нагадаємо, в грудні минулого року міжнародні експерти провели пошукові роботи на місці катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17, збитого сепаратистами на сході України 17 липня. Фахівці зібрали уламки, необхідні для реконструкції повітряного судна в рамках слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram