ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Захист оскаржив арешт трьох підозрюваних у справі Нємцова

Законність оскарження затримання перевірить Мосміськсуд.

Захист оскаржив арешт трьох підозрюваних у справі Нємцова
Подозреваемые в убийстве Немцова
Фото: ph.livejournal.com

Захист оскаржив рішення суду про арешт трьох підозрюваних у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Адвокат Хамзата Бахаєва Софія Рубаська розповіла агентству про подання скарги на арешт підзахисного. Окрім арешту Бахаєва, оскаржено арешт Шагіта Губашева і Тамерлана Ескерханова, оскільки суд виносив рішення про арешт всіх трьох разом.

Законність цього рішення перевірить апеляційна інстанція - Мосміськсуд.

Співголову партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова вбили в центрі Москви в ніч проти 28 лютого. Його вбили на Великому Москворецькому мосту чотирма пострілами в спину. Третього березня Нємцова поховали на Троєкуровському кладовищі.

За фактом події було порушено кримінальну справу, фігурантами якої зараз є п'ять осіб: Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, Шагіт Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв. Двом останнім висунули звинувачення в організованому вбивстві та незаконному зберіганні зброї. Дадаєв визнав причетність до вбивства Нємцова.

Крім того, в неділю, 8 березня, стало відомо, що ще один підозрюваний у вбивстві політика підірвав себе на гранаті в Грозному.

Джерело агентства "Интерфакс" у правоохоронних органах з посиланням на попередні дані стверджує, що Дадаєв, колишній заступник командира батальйону МВС "Північ", є безпосередніми виконавцем вбивства Нємцова. При цьому, як зазначає співрозмовник агентства, "на 100% це можна буде стверджувати, коли буде знайдено знаряддя вбивства".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram