ГоловнаСвіт

"Боко Харам" у Нігерії присягнула на вірність ІД

Дві найбільші ісламістські терористичні організації об'єднуються

"Боко Харам" у Нігерії присягнула на вірність ІД
Фото: novostiua.net

Нігерійські бойовики з терористичної організації "Боко Харам" присягнули на вірність "Ісламській державі".

Про це йдеться в аудіозапису, в якому ватажок "Боко Харам" Абубакар Шекау дає присягу "халіфу мусульман" Ібрагіму ібн Аваду, також відомому як Абу Бакр аль-Багдаді. Тобто лідеру "Ісламської держави".

Як зазначає CNN, аудіозапис було опубліковано в суботу і експерти вважають його справжнім.

"Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання стоїть за більшою частиною терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Радбез ООН вніс "Боко Харам" у список терористичних організацій. Раніше цілями бойовиків ставали переважно об'єкти, пов'язані з армією і поліцією. Проте останнім часом екстремісти стали регулярно нападати на лідерів релігійних громад і мирних жителів.

Однією з найрезонансніших справ стало викрадення бойовиками 276 школярок у нігерійському місті Чібок у квітні 2014 року. Ісламісти пообіцяли продати дівчаток у рабство або насильно видати заміж. 57 ученицям вдалося повернутися додому. На початку листопада лідер "Боко Харам" Абубакар Шекау у своєму відеозверненні заявив, що 219 полонених школярок прийняли іслам і їх було видано заміж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram