ГоловнаСвіт

ВПС Лівії обстріляли позиції ісламістів у Тріполі напередодні переговорів

У Марокко починаються переговори між міжнародно визнаним урядом Лівії і повстанцями

ВПС Лівії обстріляли позиції ісламістів у Тріполі напередодні переговорів
архив
Фото: www.1news.az

Літаки міжнародно визнаного уряду Лівії завдали авіаудари по аеропорту лівійської столиці Тріполі, яка знаходиться під контролем ісламістів.

Як повідомляє агентство Рейтер, кілька годин тому уряд Лівії анонсував припинення бойових дій напередодні переговорів, які мать відбутися пізніше у четвер між представниками офіційної влади та ісламістами з "Уряду національного порятунку".

За словами джерела агентства в аеропорту, авіаудари не заподіяли розташованому в околицях Тріполі аеропорту Мітіга - військовій базі, яка приймає також цивільні рейси - значного збитку.

Делегати сторін під час мирних переговорів за підтримки ООН спробують вирішити кризу, створити уряд національної єдності та укласти угоди про припинення вогню. Попередні раунди переговорів не принесли значних результатів.

З моменту повалення уряду Муаммара Каддафі у 2011 році в Лівії триває громадянська війна: різні угруповання воюють один з одним, намагаючись отримати контроль над нафтовими родовищами.

Нафтогазова держкомпанія Лівії оголосила про форс-мажор на 11 нафтових родовищах, щоб захиститися від позовів у разі невиконання своїх зобов'язань. Напередодні два родовища захопили ісламісти. Наразі Лівія виробляє 400 тис. барелів на день, що вчетверо менше порівняно з обсягом виробництва до повалення Каддафі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram