ГоловнаСвіт

Гілларі Клінтон вирішила опублікувати свої листи за час роботи в Держдепі

Одна з найперспективніших кандидаток на посаду президента США порушила федеральний закон

Колишня держсекретар США Гілларі Клінтон попросила Держдепартамент опублікувати все своє листування у зв'язку з розслідуванням інциденту в лівійському Бенгазі.

Про це Гілларі Клінтон написала у Twitter.

"Я хочу, щоб моє електронне листування побачили всі. Я звернулася до Держдепартаменту з проханням опублікувати його. Мені сказали, що проведуть перевірку і, щойно зможуть, опублікують листи", - написала Клінтон.

Напередодні члени спеціального комітету Палати представників Конгресу США з розслідування інциденту в Бенгазі попросили розкрити службове листування Клінтон, яке вона вела через особисту електронну пошту.

Гілларі Клінтон обіймала посаду держсекретаря США з 2009 по 2013 рік. У 2012 році бойовики-ісламісти влаштували напад на консульство США в лівійському місті Бенгазі, унаслідок якого загинули американський посол Крістофер Стівенс і його підлеглий. Дії американської влади перед і після атаки критикували опоненти чинної адміністрації Білого дому, оскільки та не врахувала спланованості атаки.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що Гілларі Клінтон під час перебування на посаді держсекретаря порушувала федеральний закон. Замість того, щоб вести листування через спеціальну урядову електронну систему з додатковим захистом, вона використовувала приватну скриньку. За чотири роки роботи Клінтон так і не відкрила для себе урядову електронну адресу. Це обурило архівістів: за законом, усі листи держсекретаря мають здаватися в архів Держдепу, щоби з ними могли працювати історики та чиновники.

Гілларі Клінтон вважають однією з найімовірніших кандидаток у президенти США від Демократичної партії на виборах 2016 року. При цьому обидві палати американського Конгресу зараз контролюють республіканці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram