ГоловнаСвіт

Венесуела запровадила візи для американців

Каракас зобов'язав громадян США оплачувати консульський збір у розмірі $160- $190

Венесуела запровадила візи для американців
Фото: wikipedia.org

Венесуела з вівторка, 3 березня, почала вимагати від громадян США візи для в'їзду в цю південноамериканську країну.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Соціалістичний уряд Венесуели в понеділок на тлі ескалації дипломатичної напруженості між Вашингтоном і адміністрацією президента Ніколаса Мадуро наказав посольству США в Каракасі скоротити свій персонал на 80% через кілька днів після того, як кількох американців затримали за підозрою в шпигунстві.

Президентський декрет про це опублікувала Gaseta oficial ("Офіційна газета"). Згідно з цим документом, США виключаються зі списку 65 країн, звільнених від вимог щодо туристичної візи, а американські громадяни мають дотримуватися "встановлених правових номерів" для отримання віз.

Мадуро заявив у минулі вихідні, що американці мають оплачувати консульський збір у тому ж розмірі, що і венесуельці, які подорожують до США. Нині він становить від $160 до $190.

Крім того, в декреті міститься список американських політиків, яким в'їзд до Венесуели заборонено через "акти тероризму і грубе порушення прав людини". У цей список входять колишній президент Джордж Буш, колишній віце-президент США Дік Чейні, колишній начальник розвідслужби США Джордж Тенет, сенатор Марко Рубіо, сенатор Боб Менендес, конгресмен Маріо Діас-Баларт і конгресмен Ілеана Рос-Лехтінен.

Як і його попередник Уго Чавес, Мадуро неодноразово звинувачував США у змові з метою повалення соціалістичного уряду Венесуели.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram