ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві проходить церемонія прощання з Борисом Нємцовим

За деякими даними, в зал, де проходить прощання з опозиціонером, пускають тільки друзів і близьких покійного

У Москві проходить церемонія прощання з опозиційним політиком Борисом Нємцовим, убитим у ніч проти 28 лютого в центрі російської столиці.

Про це повідомляє ТАСС.

Труну з тілом політика встановлено в одному із залів Сахаровського центру. Там можна побачити і фотографії Нємцова. Біля труни стоять члени сім'ї покійного, зокрема його матір і діти.

За деякими даними, в зал, де проходить прощання з Нємцовим, пускають тільки друзів і близьких покійного. Як виняток туди допустили деяких журналістів. Попри це, згідно зі свідченнями ЗМІ, до Сахаровського центру приходять усе нові люди з квітами, черга розтяглася по всій доріжці скверу.

У почесній варті з білими стрічками з чорною облямівкою на рукаві стоять соратники Нємцова. У черзі на церемонію прощання з політиком зауважено прес-секретаря прем'єр-міністра РФ Наталію Тімакову, головреда "Эха Москвы" Олексія Венедиктова, члена "РПР-Парнас" Ілля Яшин. Як повідомила агентство представник партії "РПР-Парнас" Ольга Шоріна, в Сахаровський центр доправили вінок від президента РФ Володимира Путіна. За її словами, попрощатися з Нємцовим приїхав, серед інших, віце-прем'єр уряду РФ Аркадій Дворкович.

Попрощатися з Нємцовим прийшов і голова Росатому Сергій Кирієнко. Відповідаючи на запитання журналістів, він висловив сподівання, що "правоохоронним органам удасться досить швидко вийти щонайменше на виконавців і замовників цього політичного вбивства". Від імені облдуми Ярославської області в траурній церемонії бере участь ціла делегація, її очолює голова думи Михайло Боровицький. Уряд регіону в траурній церемонії представляє заступник голови кабінету міністрів області Ростислав Даниленко.

Панахида в Сахаровському центрі на Земляному валу триватиме до 14:00 за московським часом (13:00 за Києвом). Імовірно, о 15:30 на Троєкуровському кладовищі столиці розпочнеться похорон політика.

Бориса Нємцова застрелили пізно увечері 27 лютого в центрі Москви. По громадському діячеві, який ішов зі своєю знайомою - 23-річною українською фотомоделлю Ганною Дурицькою - Великим Москворецьким мостом, близько 23:30 мск відкрили вогонь. Під час нападу, імовірно, використовувався пістолет Макарова з набраними вроздріб патронами виробництва різних заводів. У Нємцова вистрілили шість разів, чотири кулі влучили. Політик загинув на місці, його супутниця не постраждала. Порушено кримінальну справу за статтями "Вбивство" і "Незаконний обіг зброї", поліція розшукує нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram