ГоловнаСвіт

Ердоган дорікнув Обамі та Путіну в небажанні врегулювати карабахський конфлікт

Турецький лідер вимагає від Вірменії звільнення окупованих територій Азербайджану

Ердоган дорікнув Обамі та Путіну в небажанні врегулювати карабахський конфлікт
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дорікнув президентам Росії та США Володимиру Путіну та Бараку Обамі в небажанні врегулювати карабахський конфлікт.

Про це повідомляє Haberler.

"Я неодноразово порушував цю тему. Вони тільки кажуть про свою зацікавленість, але жодного результату немає", - заявив турецький лідер.

При цьому, за даними Trend, турецький президент зазначив: якби Вашингтон і Москва "тільки захотіли", проблему було б швидко вирішено.

Ердоган додав, що Туреччина не відкриє кордон з Вірменією, допоки Єреван не звільнить окуповані території Азербайджану.

1994 року за посередництва Росії Азербайджан, Вірменія і невизнана Нагірно-Карабахська Республіка підписали тристоронню угоду про припинення вогню. У врегулюванні конфлікту бере участь Мінська група ОБСЄ, в яку входять Вашингтон, Москва і Париж. Нагорний Карабах, який є місцем компактного проживання вірмен, проголосив незалежність від Азербайджану на початку 1990-х. Баку спробував повернути регіон за допомогою силової операції, але зазнав невдачі.

Туреччина розірвала дипломатичні відносини з Вірменією 1993-го. Тоді ж країни закрили кордон. Приводом для конфлікту стала вимога Єревана визнати геноцид вірмен 1915 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram