ГоловнаСвіт

Бойовики ІД звільнили 23 полонених християн

Урядові війська Сирії звільнили від ісламістів 31 християнське село на північному сході країни

Бойовики ІД звільнили 23 полонених християн
Сирийская армия (архив)
Фото: www.arms-expo.ru

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) звільнили 23 заручників із більш ніж 200 християн-ассирійців, викрадених у сирійській провінції Ель-Хасика.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника ассирійської громади в Лівані отця Саргона.

За словами отця Саргона, звільнені члени громади, зокрема літня жінка, перебувають у церкві. "Так само нас заспокоїли, що решта заручники живі, і ми сподіваємося, що вони теж скоро будуть звільнені", - додав він. Причина, чому бойовики звільнили цих заручників, поки що залишається невідомою.

27 лютого бойовики ІД стратили 15 узятих у полон християн в Ель-Хасиці.

На початку тижня бойовики ІД напали на села, в яких проживають християни, спалили будинки і церкви, викрали близько 200 місцевих жителів. За словами архієпископа Жака Бена Індо (Jacques Behnan Hindo), в полоні залишаються 250 викрадених християн. Натомість Ассирійська демократична організація заявляє про 300 заручників.

Тим часом, як повідомляє сирійське національне агентство SANA, урядові війська Сирії спільно із силами народного ополчення звільнили від бойовиків ІД 31 християнське село в провінції Ель-Хасика. Сирійська армія знищила загони бойовиків за 15 кілометрів на південь від Ель-Хасики і за 25 кілометрів на захід від міста. Убито десятки бойовиків. Також військове джерело повідомило агентство, що сирійська армія під час бойових дій зірвала спробу бойовиків ІД взяти під контроль автостраду Тель-Брак, що веде з міста Ель-Хасика в місто Ель-Шаддаді, яке останнім часом перетворилося на оплот терористів, куди й перевезли викрадених з навколишніх сіл ассирійських християн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram