ГоловнаСвіт

Траурна хода пам'яті Нємцова відбудеться під гаслом "Герої не вмирають!"

Людей попросили утриматися від використання транспарантів з політичними гаслами

Траурна хода пам'яті Нємцова відбудеться під гаслом "Герої не вмирають!"
Фото: EPA/UPG

Траурна хода пам'яті вбитого Бориса Нємцова в Москві відбудеться під гаслом "Герої не вмирають!".

Про це в ефірі "5 каналу" заявив співорганізатор маршу "Весна" Ілля Яшин.

"Гасло цього маршу буде зрозумілим кожному українцеві, його зміст полягає в тому, що герої не вмирають. Нємцов прожив дуже гідне життя і загинув як герой, він став символом тих ідеалів, за які боровся все своє життя", - заявив Яшин.

За словами організаторів, з мерією було погоджено проведення маршу до 50 тисяч учасників. При цьому людей попросили утриматися від використання транспарантів з політичними гаслами і не приносити із собою пляшки з рідиною.

Охорону в місті буде посилено, а частину центральних вулиць, якими буде рухатися хода, перекриють для транспорту.

Зокрема, про перекриття руху на вулицях Солянка, Варварка, Москворецька, на Солянському і Китайгородському проїздах, Великому Москворецькому мості, на Москворецькій і Кремлівській набережних повідомляє "Новая газета".

"Обмеження руху буде знято після закінчення траурного заходу", - наголошується в повідомленні московського управління автоінспекції.

Траурна хода пам'яті Бориса Нємцова розпочнеться сьогодні о 15:00 за московським часом (14:00 за Києвом). Люди пройдуть від станції метро "Китай-город" до Великого Москворецького мосту - місця, де було вбито політика. Організатори ходи планують закінчити акцію о 18:00.

Нагадаємо, російського опозиціонера Бориса Нємцова вбили вночі 27 лютого. Він заявляв, що побоюється смерті внаслідок відкритої критики Кремля. За словами Петра Порошенка, Нємцов хотів оприлюднити докази присутності російських військ на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram