ГоловнаСвіт

Американські та британські військові провели парад за 300 метрів від кордону РФ

Нарвою проїхали БТРи Північноатлантичного альянсу

Американські та британські солдати і військова техніка пройшли парадом вулицями міста Нарви за 300 метрів від кордону з Росією з нагоди Дня незалежності Естонії, а також на знак єдності проти загроз з боку Москви.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Фото: EPA/UPG

Як зазначає видання, вибір місця для проведення параду був символічним. Місто Нарва розташоване у східній частині Естонії, на кордоні з РФ і вважається потенційною мішенню для Кремля в разі його рішення атакувати країни Балтії. Більшість жителів міста з 60-тисячним населенням є етнічними росіянами. При цьому декотрі також побоюються загрози російської військової інтервенції, зазначає The Telegraph.

"Історія вчить нас, що якщо ми не захистимо себе самі, більше ніхто нас не захистить", - заявив командувач силами оборони Естонії Ріхо Террас.

"Події в Україні, які змусили весь світ прокинутися, дуже чітко демонструють, що ми маємо подбати про свою безпеку", - додав він.

Спільно з 1300 естонськими військовими, британськими та американськими військовими, а також бронетанковою технікою з Другого кавалерійського полку армії США промарширували також близько 100 військовослужбовців з Іспанії, Нідерландів, Латвії та Литви.

Фото: EPA/UPG

19 лютого латвійське інтернет-видання LSM.lv повідомило, що міністри оборони Латвії, Литви та Естонії підписали договір, який передбачає створення єдиного консультативного військового центру країн Балтії - Балтійського об'єднаного штабу. Керівництво балтійських країн сподівається, що нова військова структура прискорить співробітництво збройних сил балтійських держав у надзвичайних ситуаціях.

Крім того, напередодні стало відомо, що Литва має намір відновити обов'язковий призов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram