ГоловнаСвіт

Хармс заявила про необхідність ввести в Україні миротворців ООН

Євродепутат різко розкритикувала дискусію в ЄС щодо пом'якшення санкцій проти Росії

Хармс заявила про необхідність ввести в Україні миротворців ООН
Ребекка Хармс
Фото: Макс Левин

Депутат Європарламенту, голова фракції "зелених" Ребекка Хармс вважає, що тільки миротворча місія ООН може гарантувати режим припинення вогню на сході України.

Про це вона заявила сьогодні у Брюсселі в інтерв'ю журналістам, інформує УНІАН.

"Ідея поліцейської місії Європейського союзу - це неправильний інструмент, тому що він не достатньо сильний. Вам потрібні "блакитні шоломи". Я не можу повірити, що без місії захисту режим припинення вогню працюватиме", - заявила євродепутат.

Хармс вважає, що нинішня моніторингова місія ОБСЄ також не є тим інститутом, який може гарантувати, що лінію розмежування поважатимуть.

"Якщо ви хочете миру, ОБСЄ не є силою, яка це гарантує, потрібні "блакитні шоломи", - сказала політик, зазначивши, що до моніторингової місії на сході України також мало довіри.

Кажучи про можливості поставок зброї українській армії, Хармс зазначила, що пріоритетом залишається "повага до лінії розмежування". "Це має бути метою. Захід має сконцентруватися на ідеї, щоб цю лінію шанували. Я не довіряю ідеї поставок зброї", - підкреслила депутат Європарламенту від Німеччини.

Хармс також вважає, що нові Мінські угоди є "підготовкою до заморожування конфлікту, а не рішенням".

Крім того, політик різко розкритикувала дискусію в ЄС щодо пом'якшення санкцій проти Росії. "Я переконана, що ЄС зробив велику помилку, коли почав говорити про пом'якшення санкцій, це призводить до погіршення ситуації. Те, що сказала Могеріні (глава європейської дипломатії - ред.) було жахливо і в поганий момент", - заявила Хармс.

Політик також сказала, що під час свого перебування на сході України вона почула від громадян, як вони слухають "коментарі європейських лідерів про важливість виконання припинення вогню, але, водночас, бачать Дебальцеве".

На її переконання, європейці "мають бути серйозними, щоб припинення вогню працювало".

Також Хармс зазначила, що "без підтримки ЄС війна вб'є реформи" в Україні, в чому і полягає "ідея Путіна". "Ми повинні зробити все, щоб ці реформи не провалилися", - підкреслила євродепутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram