ГоловнаСвіт

Литовські спецслужби звинуватили Росію у веденні інформаційної війни

Влада Литви закликала журналістів "не реагувати на можливі провокації Росії"

Литовські спецслужби звинуватили Росію у веденні інформаційної війни
Фото: rus.tvnet.lv

Департамент держбезпеки (ДДБ) Литви в понеділок поширив повідомлення про зрослу активність Росії "в розпалюванні інформаційної війни".

Про це повідомляє РИА Новости.

"Останнім часом фіксують усе більше очевидних зусиль Росії для розпалювання інформаційної війни і прагнення поширення своєї пропаганди в засобах масової інформації, в електронних ЗМІ та соціальних мережах Литви", - йдеться в повідомленні ДДБ.

За даними департаменту, Росія шукає способів, як під прикриттям зареєстрованих в інших країнах підприємств інвестувати в литовські ЗМІ, підтримувати їх фінансово і так впливати на зміст публікованої інформації або трансльованих радіопередач.

За даними ДДБ, представники зарубіжних держав, не обов'язково Росії, можуть запропонувати ЗМІ Литви співпрацювати в поширенні сприятливої для Росії інформації, у підготовці інформаційних кампаній або прямій публікації замовних статей.

"Слід звернути увагу, що ворожий для Литви інформаційний фон заплановано формувати і в регіональних ЗМІ Литви", - зазначають у відомстві.

ДДБ закликав журналістську спільноту Литви "не реагувати на можливі провокації Росії", а помітивши навмисні або підозрілі дії в поширенні пропаганди, спроби фінансового впливу або прагнення вплинути на зміст підготовлювану інформацію, повідомляти Департамент державної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram