ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На сайті держторгів РФ через "диверсію" з'явилося оголошення про продаж Кремля

ФСБ розслідуватиме інцидент

На сайті держторгів РФ через "диверсію" з'явилося оголошення про продаж Кремля
Путин на фоне Кремля
Фото: EPA/UPG

Повідомлення про продаж Кремля було розміщено на офіційному сайті російських державних торгів уранці 17 лютого.

Про це повідомляє РБК.

У картці лота було сказано, що замовником виступає адміністрація Нижньосергінського муніципального району в особі Валерія Єремєєва - голови адміністрації. Заявці присвоєно статус "скасовано/анульовано", а в якості причини скасування вказано, що "інформація стала відома стороннім особам".

Початкова ціна продажу Кремля становила 30 руб., крок аукціону - 2 руб. Як обтяження зазначено: "Зайнятий президентом РФ В.В.Путіним, який повинен виселитися протягом 30 днів із моменту продажу будівлі". У пункті "Термін укладання договору купівлі-продажу" зазначено, що "Всі кошти від продажу переказують на рахунок ополчення Новоросії". Для здійснення грошового переказу в картці лота подано реквізити платіжної картки Ощадбанку .

Як обмеження для допуску до торгів вказано "Будь-які іноземні та російські юридичні особи, де не менш ніж 50% статутного капіталу належать членам партії "Єдина Росія" або їхнім близьким родичам, а також громадяни та індивідуальні підприємці, які є членами партії "Єдина Росія" або є близькими родичами членів партії "Єдина Росія" (подружжя, діти, батьки)".

У характеристиці майна зазначено, що будівля є у відмінному стані, після реставрації, обладнана системою охорони та спецзв'язку. Два підземні поверхи. Зручна парковка. Терміновий продаж, як випливає з картки лота, пов'язаний з "браком коштів для допомоги Новоросії".

За телефоном служби підтримки, який вказано на сайті держторгів, РБК не змогли прокоментувати появу відповідного лота. Працівник служби уточнив, що всі скарги на пропозиції торгів розглядає Федеральна антимонопольна служба, а претензії скеровують безпосередньо організатору торгів.

Голова Нижньосергінського району Валерій Єремєєв пояснив повідомлення про продаж Кремля "диверсією", інформує "Дождь". "Хтось заліз на сайт адміністрації та розмістив на сайті торгів інформацію про продаж. Матеріали вже відправлено в обласну прокуратуру та у Федеральну службу безпеки", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram