ГоловнаСвіт

ЄСПЛ зажадав від Росії інформацію про здоров'я Савченко

Українську льотчицю просять припинити голодування.

ЄСПЛ зажадав від Росії інформацію про здоров'я Савченко
Надежда Савченко на заседании суда 10 февраля
Фото: twitter.com/novaya_gazeta

Європейський суд з прав людини відхилив запит української льотчиці Надії Савченко про застосування проміжних заходів з метою звільнення її з-під варти і закликав припинити голодування.

Про це йдеться в прес-релізі, оприлюдненому відділом реєстрації ЄСПЛ 13 лютого, повідомляє УНІАН.

9 лютого ЄСПЛ отримав запит від Савченко про застосування проміжних заходів відповідно до правила 39 Регламенту суду, щоб вказати російському уряду негайно звільнити її з-під варти.

"Савченко, яка голодує протягом більш ніж 60 днів, скаржиться, серед іншого, на ризик зазнати жорстокого поводження у формі примусового годування. У рішенні не надавати проміжні заходи, відповідно до правила 39, суд 10 лютого 2015 року запропонував пані Савченко покласти край голодуванню і попросив уряд РФ надати фактичну інформацію про її ситуацію", - зазначає ЄСПЛ.

У повідомленні зазначено, що заяві Савченко проти Росії (no. 50171/14), поданій до суду 14 липня 2014 року, було надано пріоритет. Савченко керується статтею 5 (право на свободу та особисту недоторканність) і статтею 6 (право на справедливий судовий розгляд у розумний строк) Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, 11-12 лютого в Мінську відбулися переговори лідерів "нормандської четвірки" і контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України. Президент Порошенко після підписання угоди в Мінську заявив, що домовився про звільнення Надії Савченко, яку викрали і вивезли в Росію, де її в звинуватили в убивстві російських журналістів і незаконному перетині кордону.

Слідчий комітет Росії заявив, що не має підстав для звільнення Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram