ГоловнаСвіт

Засудженому інформатору WikiLeaks дозволили змінити стать

Дозвіл ув'язненому змінити стать ухвалено вперше в історії

Засудженому інформатору WikiLeaks дозволили змінити стать
Брэдли Мэннинг
Фото: tv.msnbc.com

Рядовому армії США Бредлі Меннінгу, відбуває 35-річний строк у в'язниці за розголошення секретної державної інформації, дозволили стати жінкою.

Як повідомляє агентство Associated Press, колишньому розвіднику дозволили пройти курс гормональної терапії зі зміни статі.

За даними агентства, таке рішення ухвалено через високий ризик самогубства ув'язненого у зв'язку з розладом гендерної ідентичності. Дозвіл ув'язненому змінити стать ухвалено вперше в історії, зазначає агентство. Раніше Меннінг за рішенням суду отримав право носити жіноче ім'я Челсі Елізабет.

Меннінга заарештували у травні 2010 року. Він передав WikiLeaks близько 700 тис. секретних документів, що стосувалися військових операцій США в Іраку і Афганістані.

Відомості, передані організації Меннінгом, стали найбільшим витоком інформації в історії США. Рядовий зізнався у скоєному. За його словами, він хотів вказати суспільству на необхідність змінити методи боротьби за захист своїх цінностей і свого способу життя.

У серпні 2013 року Бредлі Меннінга засудили до 35 років в'язниці. Про те, що він страждає розладом гендерної ідентичності, стало відомо ще під час судового процесу. Він і його адвокати не приховували, що обвинувачений є транссексуалом і хотів би змінити стать.

Меннінг відбуває покарання у військовій в'язниці у Форт-Лівенворт, штат Канзас. Однак, дозвіл на зміну статі неминуче створить проблеми з його утримання, оскільки у цій в'язниці сидять тільки чоловіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram