ГоловнаСвіт

Сирійські хакери зламали пошту службовців МЗС і міноборони Туреччини

До рук хакерів потрапило листування Обами з Ердоганом

Сирійські хакери зламали пошту службовців МЗС і міноборони Туреччини
архив
Фото: http://vesti.kz

Група хакерів, яка називає себе "Сирійською електронною армією", зламала електронні поштові скриньки працівників кількох урядових установ Туреччини.

Про це повідомляє газета Hurriyet.

Зокрема, хакери зламали поштові скриньки співробітників адміністрації президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, окремих представників збройних сил цієї країни, міністерства оборони та МЗС.

Серед матеріалів, що потрапили до хакерів, видання згадує лист 2012 року президента США Барака Обами, адресований тодішньому прем'єру Реджепу Таїпу Ердогану. У цьому листі Обама просить главу турецького уряду стати "одним із голосів, що заслуговують довіри в ісламському світі", щоб зняти напруженість на тлі невдоволення мусульман з приводу знятого в США фільму "Невинність мусульман", котрий ображає пророка Мухаммеда.

У фільмі "Невинність ісламу" зображена альтернативна історія пророка Мухаммеда і висміюються мусульмани. Хоча фільм не виходив у широкий прокат, його подивилися радикальні ісламісти у кількох арабських країнах, що супроводжувалося нападами на дипмісії США у цих державах. Найгучніший скандал викликав напад групи ісламістів на американське консульство в одному з найбільших міст Лівії Бенгазі. Жертвами нападу стали чотири дипломати, серед яких посол США в Лівії Кріс Стівенс. Згодом адміністрація президента США назвала напад на посольство терористичною атакою, заявивши, що в ній брали участь бойовики "Аль-Каїди".

Унаслідок

скандалу, що виник навколо фільму, деякі мусульманські країни повністю заблокували у себе доступ до YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram