ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

57% росіян заявили, що добре ставляться до України

33% висловилися на підтримку донбаських сепаратистів

57% росіян заявили, що добре ставляться до України
архив
Фото: Reuters/Maria Tsvetkova

57% громадян Росії заявили, що добре ставляться до України, ще 15% ставляться погано, а 19% сказали, що їм сусідня країна байдужа.

Про це свідчать результати опитування фонду "Громадська думка", інформує "Интерфакс".

Опитування також виявило, що відносна більшість росіян (44%) не чекає жодних суттєвих змін у російсько-українських відносинах найближчим часом, а 30% вважають, що вони погіршаться. У позитивний розвиток відносин Росії і України вірить кожен десятий (11%) учасник опитування. Не змогли дати прогноз 16% респондентів.

При цьому 57% росіян заявили, що добре ставляться до України. 15% ставляться погано, а 19% сказали, що їм сусідня країна байдужа.

В цілому, як з'ясувало опитування, за подіями в Україні стежать 88% росіян. На думку 56% опитаних, Україна зрештою не збережеться як єдина держава в нинішніх кордонах.

Найкращим варіантом завершення конфлікту на південному сході України, на думку 40% росіян, буде сценарій, у якому самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки стануть незалежними державами або однією державою.

Кажучи про те, як має поводитися РФ у конфлікті на південному сході України, 33% висловилися за те, щоб Росія підтримувала сепаратистів, владу ДНР і ЛНР, а 27% - за те, щоб Росія домагалася миру в регіоні, не підтримуючи при цьому жодну зі сторін.

Про те, що Росія взагалі не повинна втручатися в конфлікт, не повинна впливати на ситуацію, сказали 16% учасників опитування, а 1% - пропонують підтримати українську владу. Не змогли відповісти 23%.

Опитування проводилося 31 січня - 1 лютого серед 1500 респондентів у 100 населених пунктах 43 суб'єктів РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram