ГоловнаСвіт

Пєсков назвав неможливим ультиматум Меркель Путінові

У Кремлі заявили, що ніхто не має права спілкуватися з російським президентом ультимативно

Пєсков назвав неможливим ультиматум Меркель Путінові
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ніхто не має права спілкуватися з Володимиром Путіним ультимативно.

Так він у бесіді з радіостанцією "Говорит Москва" прокоментував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про вимогу канцлера Німеччини Ангели Меркель визначитися зі ставленням до мирного плану на тему України, розробленому нею і президентом Франції Франсуа Олландом.

"Ніхто ніколи не спілкувався і не зможе за всього бажання з президентом спілкуватися в ультимативному тоні", - сказав Пєсков. При цьому він зазначив, що попередні переговори пройшли конструктивно.

Раніше 9 лютого The Wall Street Journal повідомив, що Меркель зажадала від Путіна погодитися із запропонованим мирним планом щодо ситуації на Україні до середи, 11 лютого. У разі відмови, за інформацією видання, на Москву чекають нові санкції, а канцлер не перешкоджатиме постачанням зі США зброї для українських військових.

8 лютого президенти України, Росії та Франції Петро Порошенко, Володимир Путін і Франсуа Олланд відповідно, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну конференцію з питань урегулювання конфлікту на сході України. Підсумків телефонної бесіди не оприлюднили.

6 лютого в Москві пройшли переговори Меркель, Олланда і Путіна з приводу ситуації в Україні. Подробиць тієї зустрічі теж не оприлюднювали.

За день до цього Меркель і Олланд обговорили мирне врегулювання з Порошенком у Києві. Про підсумки зустрічі також не повідомляли, проте пізніше в адміністрації Порошенка зазначили, що ідею федералізації України не обговорювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram