ГоловнаСвіт

Президент Болгарії: Путін не хоче, щоб Україна стала новою Польщею

Західні лідери дали оцінку діям президента РФ

Президент Болгарії: Путін не хоче, щоб Україна стала новою Польщею
Росен Плевнелиев

Президент Болгарії Росен Плевнелієв вважає, що російський президент Володимир Путін намагається не допустити того, щоб Україна стала новою Польщею. Про це він сказав на конференції з безпеки в Мюнхені.

"Він хоче простих речей. Він хоче не допустити того, щоб Україна стала новою Польщею", - заявив він. Плевнелієв нагадав, що 25 років тому Польща була біднішою за Україну. Але після падіння комуністичних режимів країни пішли різними шляхами. Польща здійснила сміливі реформи і забезпечила верховенство права, тоді як Україна віддала перевагу російській олігархічній моделі.

За 25 років, що минули відтоді, Польща стала в кілька разів багатшою за Україну. І зараз Путін намагається не допустити, щоб Україна пішла шляхом свого західного сусіда.

Фінський президент Саулі Нійністьо в свою чергу припустив, що Путін просто намагається створити в Україні нестабільність. На його думку, у Путіна немає якоїсь стратегії щодо України.

Президент Литви Даля Грібаускайте теж вважає, що Путін діє експромтом. "Він наживається на наших слабостях", - сказала вона. На думку Грібаускайте, Європа повинна згуртувати ряди і проявити силу, щоб президент Росії не переміг її.

Нагадаємо, що Польща є однією з найбільш дружніх для України країн Європи. У п'ятницю стало відомо, що в польському уряді з'явився уповноважений з реформ в Україні, ним став віце-міністр фінансів Артур Радзивілл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram