ГоловнаСвіт

Байден: у українців є право захищатися, але ми проти військового сценарію

США мають намір допомагати Україні у сфері безпеки

Байден: у українців є право захищатися, але ми проти військового сценарію
Архив
Фото: ImageLink photo/Dennis/Kan

Віце-президент США Джозеф Байден виключає військове вирішення конфлікту у Донецькій і Луганській областях, але США продовжать співпрацю з Україною в сфері безпеки. Про це він сказав, виступаючи на конференції з безпеки в Мюнхені (Німеччина).

"Ми не вважаємо, що є військове вирішення в Україні... але ми не вважаємо, що у Росії є право робити те, що вона робить... потрібно досягти миру. Ми також віримо, що в українців є право захищатися", - сказав віце-президент США.

Байден підкреслив, що США мають намір допомагати Україні у сфері безпеки.

Окрім того, він повідомив, що вважає за необхідне фактичне виконання домовленостей, досягнутих в Мінську (Білорусь) у вересні 2014 року.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель і Байден обговорили можливі шляхи імплементації досягнутих в Білорусі домовленостей.

Нагадаємо, головнокомандувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав на конференції в Мюнхені заявив, що Захід не повинен виключати варіант вирішення конфлікту в Україні військовим шляхом. Брідлав підкреслив, що він має на увазі поставки Києву зброї і військової техніки, а не відправлення в зону конфлікту військовослужбовців альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram