ГоловнаСвіт

У міноборони ФРН не покладають великих надій на мирну ініціативу Меркель і Олланда

Глава міноборони ФРН вважає за необхідне повернути Росію за стіл переговорів

У міноборони ФРН не покладають великих надій на мирну ініціативу Меркель і Олланда
Урсула фон дер Лайен
Фото: EPA/UPG

Глава міністерства оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн заявила, що розраховувати на раптовий прорив у врегулюванні конфлікту на сході України не варто.

Як повідомляє Deutche Welle, з такою заявою міністр виступила ввечері 5 лютого в ефірі німецького телеканалу ZDF.

"Для цієї складної кризи просто "не може бути приємних і простих рішень", - заявила глава оборонного відомства.

Фон дер Лайєн також повідомила, що не поспішає покладати занадто великі надії на нову мирну ініціативу, висунуту канцлером ФРН Ангелою Меркель спільно з президентом Франції Франсуа Олландом. Водночас вона вважає важливим переговорний процес, завдяки якому, за її словами, "безліч малих кроків" у підсумку дозволять просунутися "у правильному напрямку".

Урсула фон дер Лайєн також вважає за необхідне повернути Росію за стіл переговорів, щоб окрім іншого з'ясувати, чи можна разом із Москвою знову починати якісь проекти. Як приклад такого проекту глава міноборони ФРН назвала боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, Меркель і Олланд 5 лютого зустрілися з президентом України Петром Порошенком та обговорили нові пропозиції щодо мирного врегулювання на Донбасі. Результати переговорів широкій публіці наразі невідомі. 6 лютого відбудеться зустріч німецького канцлера і французького лідера з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram