ГоловнаСвіт

КНДР заявила про припинення переговорів зі США

Пхеньян пригрозив Вашингтону "компактною, високоточною і диверсифікованою ядерною зброєю"

КНДР заявила про припинення переговорів зі США
Ким Чен Ын во дворце Кымсусан
Фото: EPA/UPG

Влада КНДР більше не готова вести переговори зі США і може відповісти на ворожу політику Вашингтона.

Про це йдеться в заяві Держкомітету оборони КНДР, опублікованому ЦТАК.

"Зараз, коли ворожа політика США щодо КНДР стає надзвичайно лютою, армія і народ КНДР будуть вживати відповідних заходів, щоб розбити її вщент", - йдеться в заяві Держкомітету.

З документа випливає, що армія і народ Північної Кореї вирішили більше не сідати за стіл переговорів зі США у зв'язку з тим, що останні прагнуть "викорінити ідеологію" і "зруйнувати соціальну систему" КНДР.

У заяві також наголошено, що США краще чітко усвідомити, що якщо Вашингтон продовжить агресивну війну проти Пхеньяна, буде задіяно "компактну, високоточну і диверсифіковану ядерну зброю, сухопутні, морські, підводні, повітряні та кібернетичні засоби ведення війни".

Крім того, комуністична держава пообіцяла використовувати стратегію і тактику, що орієнтовані на ідеологію чучхе, а також "унікальні методи ведення війни, які стануть безпрецедентними в історії людських воєн".

Як випливає з повідомлення ЦТАК, заява Державного комітету оборони КНДР від 4 лютого стала відповіддю на додаткові санкції щодо країни, оголошені США, а також заклики американських політиків і військових посилити блокаду комуністичної держави.

Також із заяви Держкомітету КНДР можна зробити висновок, що невдоволення Пхеньяна викликали заплановані спільні навчання США і Південної Кореї Key Resolve і Foal Eagle.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram