ГоловнаСвіт

Польща зажадала від російського генконсульства погасити борг за оренду

Напередодні арбітражний суд Санкт-Петербурга постановив виселити генконсульство Польщі із займаних ним будівель

Польща зажадала від російського генконсульства погасити борг за оренду

Влада польського міста Гданськ, де розташоване генконсульство РФ, зажадали від російського представництва виплатити борги з орендних платежів.

Про це повідомляється на сайті Польського культурно-ділового центру у Калінінграді.

Звернення надійшло від імені державного казначейства Польщі. Наголошується, що раніше питання орендних виплат не піднімався, оскільки впродовж останніх десяти років "тривали двосторонні консультації з питань комплексного врегулювання правового статусу польської дипломатичної нерухомості в Росії і російської дипломатичної нерухомості в Польщі".

При цьому директор департаменту казначейства в міському управлінні Гданська Томаш Лехович заявив, що прохання платити за користування нерухомістю направили в російське генконсульство ще влітку 2014 року, однак відповідь на ці пропозиції досі не надійшла.

Представники генерального консульства Росії у Гданську, а також співробітники російської дипмісії у Варшаві від коментарів з цього питання відмовилися, пояснивши, що все, що стосується дипломатичної нерухомості, є предметом обговорення між міністерствами закордонних справ двох країн.

Уточнюється, що сума боргу за останні десять років становить 2,3 млн злотих (близько $620 тис.).

Напередодні арбітражний суд Санкт-Петербурга задовольнив позов про виселення генконсульства Польщі з займаних ним будівель нібито за борги більш ніж у 74 млн рублів (близько $1,1 млн), посилаючись на те, що польське представництво не оплачує оренду понад 20 років. Позов проти консульства подали влітку 2014 року.

Останнім часом відносини між Росією і Польщею значно погіршилися після анексії Криму Росією, а також участі російських військ у конфлікті на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram