ГоловнаСвіт

Грузинам дозволили воювати на Донбасі за сили АТО

Покарання торкнеться тільки тих громадян, які беруть участь у незаконних збройних формуваннях

Грузинам дозволили воювати на Донбасі за сили АТО
Фото: rc-argo.com.ua

Громадян Грузії, які беруть участь у бойових діях в Україні на боці сил АТО, не торкнеться покарання за участь у збройних формуваннях за кордоном.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Леван Ізорія, повідомляє Новини Грузія.

"Ці поправки в жодному разі не стосуються тих громадян Грузії, які беруть участь у бойових діях в Україні в рамках юрисдикції законної української влади", - пояснив Ізорія, зазначивши, що покарання торкнеться тільки тих громадян, які беруть участь у незаконних збройних формуваннях.

Парламент Грузії зараз розглядає поправки до Кримінального кодексу, що передбачають введення кримінальної відповідальності за участь у незаконних збройних формуваннях за кордоном.

Зокрема в КК Грузії додається стаття 312-1 - "Вступ та/або участь в незаконному формуванні, що діє на території іноземної держави або участь у навчаннях, організованих таким формуванням, навчання або переманювання особи та/або збір осіб з метою членства, участі чи іншого сприяння діяльності у такому незаконному формуванні, а також розповсюдження або використання матеріалів та/або символіки, пов'язаних зі вступом та/або участю в незаконному формуванні.

Нагадаємо, в сьогодні в якості добровольців на боці сил АТО в Донбасі воюють близько 100 громадян Грузії. За останніми даними, під час бойових дій на сході України загинули двоє - 37-річний Тамаз Сухіашвілі і 32-річний Олександр Григолашвілі, які раніше числилися в Збройних силах Грузії.

Водночас керівник грузинського легіону добровольців сил АТО Мамука Мамулашвілі стверджує, що в бойових діях на боці бойовиків беруть участь кілька грузин, але вони не є громадянами Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram