ГоловнаСвіт

У Єгипті під час нападу ісламістів на редакцію газети загинули 6 людей

Інцидент стався у столиці провінції Ель-Аріш через кілька днів після річниці революції в Єгипті

У Єгипті під час нападу ісламістів на редакцію газети загинули 6 людей
архив
Фото: EPA/UPG

У єгипетській провінції Північний Синай під час атаки на редакцію державної газети "аль-Ахрам", імовірно, влаштованої бойовиками ісламізму, загинули шість осіб.

Редакцію газети зруйновано, інформує агентство Рейтер.

Поки не можна точно сказати, чи була метою атаки саме редакція газети, зазначає агентство. Інцидент стався у столиці провінції Ель-Аріш через кілька днів після річниці революції в Єгипті у 2011 році.

Єгипетська провінція Північний Синай розташована на північному сході країни. Її північну частину завдовжки 220 кілометрів омиває Середземне море. Провінція має стратегічно важливе значення - протягом всієї історії Єгипту вона була бастіоном для відбиття атак зовнішніх ворогів зі сходу.

Активність бойовиків-ісламістів на Синайському півострові різко зросла після повалення режиму Хосні Мубарака у лютому 2011 року. За останні три роки іноземні туристи неодноразово ставали заручниками місцевих бойовиків. Крім того, ісламісти не раз підривали газопровід, що веде до Ізраїлю. Обстрілу з боку Синайського півострова кілька разів зазнавав також ізраїльський курорт Ейлат.

Нагадаємо, в Єгипті 18 осіб загинули у річницю "революції 25 січня", яка привела до повалення президента Хосні Мубарака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram