ГоловнаСвіт

Британці помітили російські бомбардувальники над Ла-Маншем

Експерти вважають, що Росія намагалася перевірити реакцію ВПС Британії на загрозу з півдня

Британці помітили російські бомбардувальники над Ла-Маншем
Ту-95
Фото: Википедия

Військове відомство Великобританії виявило в небі над Ла-Маншем, на південь від англійського міста Борнмут, два російські бомбардувальники Ту-95 МС.

Про це повідомляє газета The Daily Mail.

Джерело видання підкреслило, що у ВПС Сполученого королівства оголосили найвищий рівень боєготовності. За тривогою підняли в повітря два винищувачі Typhoon. Пілоти наблизилися до російських бомбардувальників на відстань 300 метрів і якийсь час супроводжували їх.

"Випадок дуже незвичайний. Зазвичай "Ведмеді" (так називають Ту-95 у країнах НАТО - ред.) оминають Норвегію і пролітають над Північним морем. Можливо, перед нами - спроба перевірити реакцію ВПС Британії на загрозу з півдня", - розповіла Елізабет Кінтана, представник Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень.

Офіційний представник британської міноборони заявив, що російські бомбардувальники не порушили кордонів повітряного простору Великобританії.

Російські військові повідомляють, що два стратегічні бомбардувальники ВПС Росії Ту-95 МС 29 січня успішно завершили 19-годинний переліт через нейтральні води в акваторіях Баренцевого і Норвезького морів, а також Атлантичного океану. Про це заявив представник міноборони Ігор Клімов. За його словами, літаки виконували завдання повітряного патрулювання і здійснили в процесі польоту дві дозаправки в повітрі. На деяких ділянках маршруту бомбардувальники супроводжувалися літаками ВПС Великобританії (Typhoon), Норвегії (F-16) і Франції (Mirage).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram