ГоловнаСвіт

ПАРЄ залишила Росію без права голосу до квітня

РФ порушила питання про вихід з Ради Європи

ПАРЄ залишила Росію без права голосу до квітня
Фото: www.svobodanews.ru

Депутати ПАРЄ проголосували за резолюцію №13685, яка передбачає збереження санкцій проти російської делегації за агресію проти України до квітневої сесії асамблеї.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За текст резолюції з поправками проголосували 160 парламентаріїв, проти висловилися 42 депутати, 11 - утрималися.

Таким чином ПАРЄ продовжила "статус-кво" для російської делегації, вона і надалі перебуватиме під дипломатичними санкціями і не матиме права голосу в Раді Європи до наступної сесії.

Крім того, російські депутати не зможуть брати участь у місіях зі спостереження за виборами, бути доповідачами, а також бути призначеними як представники ПАРЄ в інших органах.

У відповідь на це Росія вирішила призупинити свою участь в ПАРЄ. Про це заявив голова російської делегації в асамблеї Олексій Пушков після голосування. "З огляду на те, що ПАРЄ позбавила РФ права голосу та участі в керівних органах організації, говорити про які-небудь контакти в організації не доводиться. Ми проінформували наших колег, керівництво ПАРЄ, керівництво політичних груп, що якщо у Росії вилучать основні права, то російська делегація припиняє свою участь до кінця 2015 року як мінімум", - цитує дипломата ТАСС.

"Я хочу підкреслити, що досі в Росії не допускали можливості виходу з Ради Європи, рішення ПАРЄ ставить таку можливість на порядок денний", - додав Пушков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram