ГоловнаСвіт

Держдума вирішила засудити об'єднання Німеччини

Депутати Держдуми вважають заяву про "анексію" НДР ФРН гідною відповіддю на звинувачення в анексії Криму

Держдума вирішила засудити об'єднання Німеччини
Фото: er.ru

Голова Держдуми Сергій Наришкін доручив комітету з міжнародних справ опрацювати можливість ухвалення заяви, яка засуджує "анексію Німецької Демократичної Республіки Федеративною Республікою Німеччина в 1989 році".

Про це повідомляє ТАСС.

З такою ініціативою виступив під час обговорення порядку роботи палати депутат від КПРФ Микола Іванов. Він запропонував підготувати заяву у відповідь на заяву голови ПАРЄ Анн Брассер, котра звинувачувала Росію в анексії Криму.

"Пропоную як крок у відповідь дати доручення комітету з міжнародних справ підготувати заяву, що засуджує анексію Німецької Демократичної Республіки Федеративною Республікою Німеччина в 1989 році", - заявив він.

Реагуючи на цю пропозицію, Наришкін попросив профільний комітет Держдуми з міжнародних справ "її розглянути і окремо доповісти".

У березні 2014 року після проведеного на півострові "референдуму під дулами" офіційний Київ, а також країни Заходу цього рішення не визнали: країни-члени ЄС і НАТО звинуватили Росію у збройному втручанні у внутрішні справи України та в анексії.

Нагадаємо, з 1949-го по 1990 рік сучасна Німеччина була розділена на Федеративну Республіку Німеччина і Німецьку Демократичну Республіку. Першу контролювали західні союзники (США, Великобританія і Франція), а другу - СРСР. Це і визначило подальший курс розвитку держав. Із НДР намагалися втекти сотні тисяч німців. Причини - соціальне невдоволення, економічна відсталість. Фактично НДР будувалася за радянським зразком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram