ГоловнаСвіт

В ООН заявили про брак коштів на відновлення сектора Газа

Фінансової допомоги потребують 96 тис. палестинських сімей

В ООН заявили про брак коштів на відновлення сектора Газа
архив
Фото: EPA/UPG

В ООН заявили, що змушені призупинити виплати десяткам тисяч палестинців, будинки котрих у секторі Газа знищено внаслідок воєнних дій улітку 2014 року.

В організації заявили, що підтримку населенню надавати неможливо через нестачу міжнародного фінансування, повідомляє агентство Рейтер.

"Люди буквально сплять посеред руїн, діти помирають від гіпотермії", - сказав Роберт Тернер (Robert Turner), виконавчий директор Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАТОР).

За його словами, БАТОР отримало лише $135 із $720 млн, обіцяних країнами-донорами для підтримки 96 тис. палестинських сімей.

У жовтні 2014 року учасники міжнародної конференції країн-донорів у Каїрі домовилися виділити $5,4 млрд на відновлення сектора Газа. Проте лише незначна частина цих коштів передана палестинському населенню, зазначає агентство.

Улітку 2014 року в результаті 50-денного збройного конфлікту між угрупованням "Хамас" й Ізраїлем у секторі Газа зруйновано оселі палестинців. Тисячі людей були змушені ночувати в руїнах, ховаючись від дощу під пластиковими листами. Близько 20 тис. осіб переселено в будівлі шкіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram