ГоловнаСвіт

Лавров поскаржився на Україну держсекретареві США

МЗС РФ хоче, щоб українське керівництво перестало чинити опір бойовикам

Лавров поскаржився на Україну держсекретареві США
Фото: gazeta.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав Вашингтон вплинути на керівництво України, щоб Київ відмовився від військового сценарію. Таку заяву Лавров зробив сьогодні в телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі, повідомляє РИА "Новости".

"Лавров знову закликав США вжити свій вплив на українське керівництво, щоб домогтися відмови від ставки на військовий сценарій", - сказано в офіційній заяві МЗС РФ.

Лавров вважає, що загострення ситуації в Україні стало наслідком постійних обстрілів населених пунктів з боку українських військ. Докази ОБСЄ на користь того, що обстріли здійснювали бойовики, яких підтримує Росія, міністр проігнорував.

Глава МЗС згадав про те, що український президент Петро Порошенко не відповів на пропозицію Володимира Путіна про відведення важкого озброєння, і нагадав держсекретарю "про невиконане зобов'язання київської влади про запуск всеосяжного конституційного процесу за участю всіх регіонів та політичних сил країни".

Про реакцію Керрі на телефонну розмову не повідомляється.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент США Барак Обама у своїй промові в Індії заявив, що Сполучені Штати готові впроваджувати нові заходи тиску на Росію з тим, щоб російське керівництво припинило підтримку бойовиків на українській території і вивело російські війська з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram