ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики "Ісламської держави" вбили японського заручника

Ісламісти стяли голову Харуні Юкаві

Бойовики "Ісламської держави" вбили японського заручника
Фото: siteintelgroup.com

Бойовики "Ісламської держави" оголосили, що вбили одного з двох японських заручників, за яких вони раніше вимагали викуп у 200 млн доларів.

Як пише WSJ, в мережу потрапив запис, на якому голосом японського журналіста Кендзі Гото повідомлено про те, що ісламісти вбили співробітника приватної військової компанії Харуну Юкаву. До запису докладено зображення Гото, який тримає фотографію нібито обезголовленого співвітчизника.

Достовірність запису поки що не підтверджено, зазначає видання, але один із товаришів Гото стверджує, що це дійсно голос Гото. "Він згадав ім'я дружини, яке ми не чули відкрито, що означає, що відео може бути справжнім. Це дуже сумно", - сказав він.

Нагадаємо, Кендзі Гото Дзего - журналіст-фрілансер, який 2014 року вирушив у Сирію, щоб робити репортажі про громадянську війну. Харуну Юкаву викрали в серпні 2014 року в Сирії після того, як він приїхав туди для проходження тренування разом із повстанцями. До якого саме угруповання він планував долучитися, не уточнюють.

16 листопада бойовики ІД убили громадянина США, 26-річного Пітера Кессіга, 3 жовтня обезголовили британця Алана Хеннінга. До цього ісламісти розправилися з підданим Великобританії Девідом Хейнсом і американськими журналістами Джеймсом Фоулі і Стівеном Сотлоффом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram