ГоловнаСвіт

У Пакистані заарештовано понад 8 тис. підозрюваних у тероризмі

Уряд пакистанської провінції Хайбер-Пахтунхва виділив понад $7 млн на боротьбу з тероризмом

У Пакистані заарештовано понад 8 тис. підозрюваних у тероризмі
архив
Фото: EPA/UPG

Поліція Пакистану заарештувала понад вісім тисяч підозрюваних у терористичній діяльності на північному заході країни.

Про це повідомляє видання Express Tribune.

Згідно з доповіддю уряду провінції Хайбер-Пахтунхва, наданому прем'єр-міністрові країни Навазу Шаріфу, в цьому районі Пакистану проведено 2861 спецоперацію і заарештовано 8281 підозрюваного, зокрема 22 представники духовенства, обвинувачених у розпалюванні релігійної ненависті. Спецоперації тривали в рамках загальнонаціонального плану боротьби з тероризмом.

Крім того, уряд Хайбер-Пахтунхва, де найсильніші екстремістські рухи, передасть 90 справ про тероризм у відання військового суду і виділив 760 млн рупій (понад $7 млн) на пошуки особливо небезпечних втікачів терористів.

Ситуація з тероризмом в Хайбер-Пахтунхва останніми місяцями серйозно загострилася. Так, 16 грудня бойовики пакистанського крила руху "Талібан" - "Техрік-і-Талібан Пакистан" захопили військове училище в Пешаварі на північному заході Пакистану. За словами родичів людей, які перебували в навчальному закладі, терористи практично відразу почали стріляти в заручників. Унаслідок теракту загинули щонайменше 148 осіб, більшість із них - учні. Представники талібів заявили, що сподівалися таким чином помститися військовим Пакистану, які проводять операції проти сімей бойовиків.

Після теракту в Пешаварі прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шариф вирішив скасувати мораторій на смертну кару. У Хайбер-Пахтунхва зросла кількість антитерористичних операцій із затриманням радикальних бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram