ГоловнаСвіт

Колишнього віце-президента Ірану засудили до 5 років тюрми

Колишнього віце-президента Ірану засудили до 5 років тюрми

Суд засудив колишнього віце-президента Ірану Мохаммада Реза Рахімі (Mohammad Reza Rahimi) до п'ятьох років позбавлення волі і штрафу.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на іранські державні ЗМІ.

У березні 2014 Рахімі, якого призначили віце-президентом у 2009 році, після переобрання Махмуда Ахмадінежада президентом, звинуватили у відмиванні грошей і створенні шахрайської схеми.

Офіційне державне інформаційне агентство IRNA повідомило в середу, що Рахімі засудили до п'яти років і 91 днів тюремного ув'язнення, штрафу і компенсації збитків у розмірі 38,5 млрд ріалів (близько $1,3 млн). При цьому в повідомленні не уточнювалося, за які саме злочини його засуджено.

У четвер інформаційне агентство Fars підтвердило інформацію про п'ятирічний термін Рахімі, проте уточнило, що сума компенсації, яку він має виплатити, відрізняється від озвученої агентством IRNA.

У березні в Ірані стратили одного з чотирьох осіб, засуджених до смертної кари за звинуваченням у великій фінансовій афері, яка залишила пляму на репутації уряду екс-президента Ахмадінежада.

У Тегерані противники карикатур на пророка Мухаммеда зажадали "смерті Франції"

У 2011 році в Ірані прогримів скандал. Тоді стало відомо про злочинну схему, яка включала в себе розкрадання, хабарництво, підробку та відмивання грошей у 14 державних і приватних банках в період між 2007 і 2010 роками. За цією схемою, яка оцінюється у 30 млрд реалів ($2,7 млрд) стояли люди, близькі до політичної еліти країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram