ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії оголошено в розшук відомого опозиційного блогера Рустема Адагамова

Російський блогер вважає, що на нього намагаються "вкотре тиснути через ЗМІ"

У Росії оголошено в розшук відомого опозиційного блогера Рустема Адагамова
Фото: lastphotos.ru

Опозиційного блогера Рустема Адагамова, відомого в Інтернеті під ніком drugoi, оголосили в Росії у федеральний розшук за розбещення неповнолітньої.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За його словами, Адагамов укотре не прийшов на допит до слідчого, після чого подано документи про оголошення його в розшук.

У свою чергу представник прес-служби столичного головкому МВС повідомив ТАСС, що підтверджує факт оголошення в розшук чоловіка, не уточнивши його особистості. "Громадянина 1961 року народження оголошено у федеральний розшук за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого статтею 131 і 132 КК РФ ("Згвалтування"; "Насильницькі дії сексуального характеру")", - сказав співрозмовник агентства.

На початку 2013 року кілька ЗМІ розмістили відео та інтерв'ю, де колишня дружина блогера Тетяна Дельсаль звинувачує Адагамова у розбещенні 12-річної норвезької дівчинки, дочки їхніх знайомих. Згідно із заявою Дельсаль, Слідчий комітет Росії почав відносно блогера дослідчу перевірку.

Сам Адагамов тоді відмовився від коментарів, написавши в мікроблозі у Twitter: "Ну що це коментувати? Немає нічого страшнішого, ніж ображена колишня дружина". Трохи пізніше Адагамов додав: "І останнє. Хлопці, ви зрозумійте, я мужик, я не можу говорити погано про свою колишню дружину. Я з нею 20 років прожив. Тому я мовчатиму".

Після скандалу, що вибухнув, Адагамов вийшов із Громадської ради мінкультури. Крім того, кілька великих компаній, які співпрацювали з блогером, не продовжили з ним контракт.

Адагамов вже прокоментував інформацію, що з'явилася у Facebook.

"LifeNews раптом вирішив накинути лопатою на вентилятор, видавши за новину інформацію, що мене оголосили у федеральний розшук", - написав він.

За його словами, "незрозуміло, чому це зробили саме зараз, якщо, за інформацією LifeNews, у розшук мене оголосили у січні 2014-го, тобто рік тому".

"Не знаю чому в інформації вказують УВС, якщо моєю справою займається СК, від якого я весь цей час регулярно отримував листи про продовження терміну т.зв. "попереднього слідства", - зазначив він.

"За два роки, крім листів від слідчого про продовження слідства, я не отримав жодної інформації про свою справу - ні повісток із викликами, ні дзвінків. Понад те, мій адвокат не може домогтися зустрічі зі слідчим, щоб зрозуміти, що відбувається, і вже подає в суд на бездіяльність слідства", - підкреслив блогер.

"Розцінюю закид LifeNews як спробу вкотре тиснути на мене через ЗМІ, "оживити" цю тухлу тему. Хотілося б тільки зрозуміти навіщо і чому саме зараз?" - підсумував він.

Рустем Адагамов відомий під ніком drugoi насамперед на сервісі ЖЖ. Серед його фоловерів у Facebook і Twitter є сумарно близько 300 тис. користувачів.

Нагадаємо, у серпні 2014 року в Росії набув чинності закон, що обмежує права блогерів. Згідно з цим законом, блогери несуть нарівні з журналістами відповідальність за інформацію, яку вони публікують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram