ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Рососвітнагляді висловилися за заборону "Вікіпедії" в Росії (оновлено)

Роскомнагляд не раз заносив до чорного списку сторінки онлайн-енциклопедії

У Рососвітнагляді висловилися за заборону "Вікіпедії" в Росії (оновлено)
Фото: gorod55.ru

Заступник Федеральної служби нагляду у сфері освіти і науки (Рососвітнагляду) Олександр Бісеров заявив, що онлайн-енциклопедію "Вікіпедія" у Росії слід заборонити.

Про це повідомляють РИА Новости.

"Особисто моя думка, і я її неодноразово висловлював, - я б "Вікіпедію"заборонив. Я б на неї цензуру наклав просто. Тому що та кількість помилок, яку вона містить, зашкалює", - сказав Бісеров журналістам.

Оновлення: Рососвітнагляд попросив не сприймати всерйоз заяву Бісерова про заборону "Вікіпедії". Про це представник Рососвітнагляду повідомив "Русской службе новостей".

"На цю заяву не варто звертати жодної уваги. Це було сказано жартома, з іронією, тому не треба на таке реагувати", - прокоментував слова чиновника співробітник прес-центру відомства.

За час існування сервісу, його окремі сторінки Роскомнагляд заносив до чорного списку, але доступ до нього в цілому не припинявся. Найчастіше в нього потрапляли статті про "Самогубство" і "Куріння канабісу". Перша з них кілька разів редагувалася спільнотою і в підсумку вийшла з поля зору відомства, а другу видалили з ресурсу.

Інтернет-енциклопедія "Вікіпедія" з'явилася у 2001 році. Її прабатьком вважається "Нупедія" - проект енциклопедії англійською мовою, в основу якого лягли принципи свободи інформації. Особливість "Вікіпедії" полягає в тому, що будь-яка людина може створювати і редагувати статті. Наразі енциклопедія доступна 276 мовами.

Нагадаємо, у листопаді 2014 року повідомлялося, що в Росії вирішили створити "правильну Вікіпедію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram