ГоловнаСвіт

Постпред США в ООН: путінський мирний план - це план окупації

Америка порівняла російське вторгнення в Україну з подіями в Молдові та Грузії

Постпред США в ООН: путінський мирний план - це план окупації
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Постпред США в ООН Саманта Пауер заявила, що мирний план Росії, який вона нав'язує Україні, - це план окупації.

Про це вона сказала на засіданні Радбезу ООН, коментуючи повідомлення російського МЗС про те, що президент Петро Порошенко нібито не прийняв пропозицію Володимира Путіна щодо деескалації конфлікту.

"Ми бачили такі мирні плани раніше. Це було в Абхазії, Південній Осетії та Придністров'ї. Назвімо путінський мирний план тим, чим він є. Це російський план окупації", - зазначила Пауер. "Кінцевий результат таких московських криз був ідентичний - захоплення території сусідніх країн і створення там заморожених конфліктів", - додала вона.

Постпред США вважає, що Росія повинна дотримуватися того мирного плану, який був затверджений у вересні в Мінську, і відвести свої війська з території України, припинити підтримку сепаратистів, звільнити всіх заручників, включаючи Надію Савченко, і закрити кордон. "Україна, на відміну від Росії, постійно займається деескалацією", - підкреслила Пауер.

Нагадаємо, 15 січня Путін надіслав Порошенкові послання з вимогою неухильно виконувати режим тиші і відведення важкої артилерії від лінії бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram