ГоловнаСвіт

Лавров підтримав територіальну цілісність України

Глава МЗС РФ підкреслив необхідність дотримання прав населення Донбасу

Лавров підтримав територіальну цілісність України
Сергей Лавров

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва виступає за врегулювання конфлікту на Донбасі з урахуванням збереження територіальної цілісності України.

Як повідомляє РИА Новости, таку думку він висловив на прес-конференції у Москві.

При цьому він підкреслив необхідність дотримання прав населення південного сходу країни.

"Виходячи з того, що всі визнають необхідність відновити територіальну цілісність України, президент Росії вніс пропозицію про те, щоб зараз не грузнути далі в суперечках про лінії зіткнення, а відвести важкі озброєння від тієї самої лінії, яка записана в мінських домовленостях, не від фактичної", - заявив Лавров, додавши, що у разі відведення військ "ситуація на землі нормалізувалася б".

Міністр зазначив, що у Росії також є низка пропозицій щодо особливого статусу Донбасу та конституційної реформи України. Очікується, що їх розглянуть в рамках зустрічі глав МЗС країн "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Німеччина, Франція).

Кроме того, Лавров заявил, что Россия готова поддержать любой переговорный процесс, который будет приемлем как для Киева, так и для представителей самопровозглашенных Донецкой и Луганской народных республик. В то же время он заметил, что смысла "плодить" такие форматы он не видит.

Напомним, ранее в январе Россия передала боевикам огнеметные системы залпового огня "Буратино".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram