ГоловнаСвіт

Обама назвав економіку Росії розірваною "на шматки"

Президент США заявив, що не дозволить РФ "ображати маленькі країни"

Обама назвав економіку Росії розірваною "на шматки"
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що економіка Росії розірвана "на шматки". Про це він сказав у зверненні до Конгресу США, пише Forbes.ru.

Обама нагадав, що у 2014 році США та їхні союзники ввели санкції проти Росії. "Сьогодні Америка сильна і єдина зі своїми союзниками, поки Росія ізольована, а її економіка розірвана на шматки", - заявив він. Президент США додав, що американська економіка при цьому зростає, а кількість нових робочих місць збільшується найшвидшими темпами з 1999 року. Обама додав, що рівень безробіття у США зараз нижчий, ніж був до фінансової кризи, а кількість випускників та власників страховок - більша, ніж будь-коли раніше. Обама також зазначив, що США далі є незалежними "від лещат іноземної нафти".

Він додав, що США "демонструють міць американської сили і дипломатії" і "відстоюють принцип, за яким великі країни не можуть ображати маленькі, протистоять російській агресії, підтримуючи демократію в Україні і підтримуючи союзників по НАТО".

На заяву Обами вже відреагували в Росії. Віце-прем'єр Дмитро Рогозін у своєму твіттері написав: "Обама заявив, російська економіка "розірвана на шматки" завдяки США. Мовляв, "порвав, як Тузик шматку". Мрійник".

Нагадаємо, що наприкінці 2014 року економіка Росії почала падати вперше від початку кризи 2008-2009 років. А на 2015 рік їй прогнозують повномасштабну рецесію. Згідно з прогнозом МВФ, ВВП Росії скоротиться на 3%. Прогноз для охопленої війною України, для порівняння, становить мінус 4,3-5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram