ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін відмовився від гонки озброєнь

Президент РФ стверджує, що Росія нікому не загрожує

Путін відмовився від гонки озброєнь
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва, не втягуючись у гонку озброєнь, зможе відповісти на виклики інших країн.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ми не маємо наміру втягуватися в дорогу гонку озброєнь, Росія нікому не загрожує і всі спірні питання прагне вирішити за столом переговорів. Ми так і будемо робити надалі, будемо дотримуватися саме цієї політики", - заявив російський лідер на засіданні Військово-промислової комісії.

При цьому Путін констатував: "Ми бачимо, як інші держави відкрито заявляють про свої геополітичні претензії, не зупиняються і перед відкритим втручанням у внутрішні справи незалежних держав, при цьому активно нарощують і вдосконалюють свої військові арсенали".

"У цих умовах ми зобов'язані забезпечити надійний, гарантований захист суверенітету, територіальної цілісності та національних інтересів Росії", - підкреслив президент.

"Коли я говорю про те, що багато або деякі держави проводять іншу політику, а саме - політику силового тиску, ви всі розумієте, про що йде мова, ми це все бачимо своїми очима протягом тривалого періоду часу", - зазначив Путін. При цьому він додав, що "все це робиться під акомпанемент розмов про міжнародне право, про бажання вирішувати проблеми за допомогою переговорів".

У зв'язку з цим Путін процитував колишнього канцлера Німеччини Бісмарка, який говорив, що "важливі не наміри, а потенціали". "Ми бачимо, як потенціали ростуть", - сказав президент РФ.

Він також нагадав, що вже наводив дані про витрати Росії та США, а також інших країн на військові потреби.

"Це непорівнювані величини, просто непорівнювані - в рази більше, ніж ми витрачаємо", - підкреслив Путін.

"Ми можемо і мусимо відповісти на цей виклик, причому не втягуючись у дорогу гонку озброєнь", - заявив президент. За його словами, він переконаний, що Росія в змозі зробити це.

За словами Путіна, "наголос слід зробити на високі технології". "Будемо і далі зміцнювати наші збройні сили і військову організацію в цілому, робити все необхідне, щоб наші Збройні сили були сучасними, мобільними і добре оснащеними, здатними виконувати своє головне завдання - нейтралізувати ризики та політичні загрози, потенційні загрози безпеці нашої країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram