ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Японський прем'єр пообіцяв домогтися звільнення заручників "Ісламської держави"

Сіндзо Абе вважає "неприйнятною" загрозу бойовиків ІД розправитися з японськими громадянами

Японський прем'єр пообіцяв домогтися звільнення заручників "Ісламської держави"
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав "неприйнятною" загрозу життю двох японців, викрадених бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), і пообіцяв зробити все можливе для їхнього звільнення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Глава японського уряду також заявив про намір направити заступника міністра закордонних справ Ясухіде Накаяму (Yasuhide Nakayama) в Йорданію, щоб заручитися підтримкою цієї держави у розв'язанні кризи із заручниками, інформує Associated Press.

Крім того, за даними The Japan News, уряд Японії створив штаб при канцелярії прем'єр-міністра для вирішення проблеми із заручниками.

20 січня, стало відомо, що бойовики ІД випустили відеозвернення з вимогою протягом трьох діб надати їм викуп у розмірі $200 млн доларів за двох японських заручників. На відео показані терорист і двоє бранців у помаранчевих робах. Імовірно, це Кендзі Гото Дзего (Kenji Goto Jogo) і Харуна Юкава (Haruna Yukawa). Достовірність відеозапису ще не доведено.

Як зазначає Associated Press, у представника ІД яскраво виражений британський акцент. На думку експертів, це той самий чоловік, який брав участь у страті американських і британських заручників.

Кендзі Гото Дзего - журналіст-фрілансер, який вирушив у 2014 році в Сирію, щоб робити репортажі про громадянську війну. Повідомляється, що Юкаву викрали в серпні 2014 року в Сирії після того, як він приїхав туди для проходження тренування разом із повстанцями. До якого саме угруповання він планував примкнути, не уточнюється.

Раніше Абе заявив, що Японія надасть гуманітарну допомогу на суму у $200 млн постраждалим від конфліктів на Близькому Сході.

За останній час бойовики угруповання ІД стратили п'ятьох осіб. 16 листопада вбили громадянина США, 26-річного Пітера Кессіга, 3 жовтня обезголовили британця Алана Хеннінга. До цього таким чином ісламісти розправилися з підданим Великобританії Девідом Хейнсом та американськими журналістами Джеймсом Фоулі і Стівеном Сотлоффом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram