ГоловнаСвіт

Французька поліція зажадала виділити їй важке озброєння

Поліція європейських країн стурбована власною безпекою після терактів у Парижі

Французька поліція зажадала виділити їй важке озброєння
архив
Фото: EPA/UPG

Після терактів у Франції місцева поліція наполягає на виділенні їм важкого озброєння.

Про це повідомляє Associated Press.

У понеділок, 19 січня, члени профспілок зустрілися з представниками міністерства внутрішніх справ. Співробітники правоохоронних органів зажадали виділити важке озброєння, а також підвищити рівень навчання співробітників-початківців. При цьому про яке саме озброєнні йдеться - поки що невідомо.

У результаті терактів у Франції 7-9 січня загинули троє співробітників поліції. 7 січня брати Саїд і Шеріф Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Через два дні в магазині кошерних продуктів у Парижі Амеді Кулібалі захопив близько 20 заручників і убив чотирьох з них. У результаті антитерористичної операції терористів застрелили.

Схожі заяви пролунали й у Великобританії. Зокрема, Скотланд-Ярд заявив у неділю, що розширює число офіцерів, яким дозволено носити вогнепальну зброю у Великобританії, де багато хто критикує поліцію за відсутність зброї.

Окрім того, в Бельгії, де, за версією влади, терористична мережа готує змову з метою атакувати поліцію, співробітникам дозволили брати їхню службову зброю додому.

Також за розширення прав поліцейських на самозахист виступає поліція Норвегії, де 2011 року Андерс Брейвік улаштував вибух в урядовому кварталі Осло, внаслідок якого загинули вісім осіб, і стрілянину в молодіжному таборі робочої партії Норвегії на острові Утейя, де загинули 69 людей. Брейвіка засудили до 21 року в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram