ГоловнаСвіт

У Тегерані противники карикатур на пророка Мухаммеда зажадали "смерті Франції"

Мітингувальники в Іраку спалили американський та ізраїльський прапори

У Тегерані противники карикатур на пророка Мухаммеда зажадали "смерті Франції"
Иранцы с плакатами "Я люблю пророка Мухаммеда"
Фото: EPA/UPG

Сотні іранців у понеділок протестували проти публікації карикатури на пророка Мухаммеда у французькому сатиричному журналі Charlie Hebdo біля посольства Франції в Тегерані.

Про це повідомляє Associated Press.

Демонстранти, переважно студенти, скандували "Смерть Франції". Також вони скандували традиційні для Ірану гасла "Геть США" і "Смерть Ізраїлю".

Єгипетський проповідник застеріг Charlie Hebdo від публікації "расистських" карикатур

Деякі з мітингувальників зажадали закрити французьке посольство і вислати з країни посла Франції. Крім того, вони підпалили американський та ізраїльський прапори.

Раніше влада Ірану засудила напад на редакцію Charlie Hebdo в Парижі. При цьому представник МЗС Ірану Марзіє Афхам заявила, що чергова карикатура на пророка, опублікована в цьому журналі, ображає почуття мусульман у всьому світі й може спровокувати спалах екстремізму.

19 січня мітинг проти карикатур на пророка Мухаммеда відбувся також у Грозному. Маніфестанти тримали в руках плакати з гаслами "Ми любимо пророка", "Ми не Шарлі". Частина мітингувальників приїхала до Чечні із сусідніх регіонів Росії. За даними МВС Росії, в акції взяли участь понад 800 тис. осіб, а за даними республіканського МВС - більш як мільйон осіб.

Раніше демонстрації проти карикатур на пророка відбулися в секторі Гази, Алжирі, Малі, Сенегалі, Мавританії, Нігері і на Філіппінах.

7 січня на редакцію Charlie Hebdo в Парижі було скоєно напад. Троє озброєних чоловіків розстріляли там 12 осіб, у тому числі головного редактора видання. Приводом для атаки стала публікація в Charlie Hebdo карикатур на пророка Мухаммеда. 9 січня основних фігурантів справи про напад - братів Саїда і Шерифа Куаші - було ліквідовано поліцією поблизу Парижа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram