ГоловнаСвіт

Головний редактор Charlie Hebdo пояснив сатиру на релігійних діячів

Керівництво французького сатиричного журналу заявило, що поважає віру й особисте життя людини

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo не нападає на релігію, якщо вона залишається осторонь від політичного життя.

З такою заявою виступив головний редактор видання Жерар Біар в інтерв'ю американському телеканалу NBC.

"Ми не атакуємо релігію. Ми робимо це, тільки якщо вона втручається в політику. Якщо Бог втручається в політику, тоді демократія в небезпеці", - сказав він.

Біар зазначив, що серед тих, хто працює в редакції журналу, є і віруючі. За його словами, вони не бояться бути висміяними, оскільки не заявляють про свою віру публічно.

"Бути віруючим - це особистий вибір кожного, який більше нікого не стосується. Ми поважаємо це. Точно так само ми поважаємо особисте життя людини до тих пір, поки вона сама не зробить її надбанням громадськості", - наголосив головред журналу.

7 січня двоє озброєних чоловіків, які назвалися представниками єменського відділення терористичного угруповання "Аль-Каїда", проникли в редакцію журналу Charlie Hebdo в центрі Парижа і зчинили там стрілянину. У результаті теракту було вбито 12 людей, вісім із них - журналісти. Терористів - братів Саїда і Шеріфа Куаші - знищили 9 січня.

Раніше сьогодні мітинг "Любов до пророка Мухаммеда" зібрав у Грозному понад 800 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram