ГоловнаСвіт

У ЄС запропонували створити антитерористичний альянс з арабськими країнами

Євродипломати вважають, що для вирішення проблеми іноземних бойовиків треба завершити війну в Сирії та Іраку

У ЄС запропонували створити антитерористичний альянс з арабськими країнами
Федерика Могерини
Фото: EPA/UPG

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала до створення антитерористичного альянсу з арабськими країнами.

Про це повідомляє Associated Press.

На засіданні Ради Євросоюзу, присвяченому міжнародним відносинам, голови деяких зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС заявили, що треба співпрацювати з мусульманськими державами, а не звинувачувати їх у тероризмі. За словами глави МЗС Великобританії Філіпа Хаммонда, з цими державами необхідна тісніша взаємодія для захисту Євросоюзу.

Глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс у свою чергу назвав обмін інформацією між Європою та іншими країнами ключовим фактором для запобігання терактів на території ЄС.

На думку глав МЗС багатьох європейських держав, для вирішення проблеми іноземних бойовиків, які беруть участь у конфліктах за кордоном і повертаються на батьківщину, треба сприяти закінченню бойових дій в Сирії та Іраку.

У лютому відбудеться саміт лідерів держав-членів ЄС, присвячений проблемі тероризму.

Питання тероризму в Європі набуло особливої актуальності після терактів 7-9 січня у Франції, унаслідок яких загинули 17 людей. 7 січня брати Саїд і Шериф Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Братів Куаші ліквідували через два дні. 9 січня в магазині кошерних продуктів в Парижі Амеді Кулібалі захопив близько 20 заручників і убив чотирьох з них. Він зажадав від поліції залишити в спокої братів Куаші. Під час штурму Кулібалі убили. 8 січня він застрелив співробітницю поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram