ГоловнаСвіт

Росія в лютому зажадає від Франції виплату штрафу за зрив поставок "Містралю"

Сума недодержок та штрафів у разі відмови Парижа від передачі вертольотоносців може сягнкти €3 млрд

Росія в лютому зажадає від Франції виплату штрафу за зрив поставок "Містралю"
"Мистраль"
Фото: ouest-france.fr

Росія до початку лютого чекає від Франції офіційних пояснень причин зриву поставок вертольотоносців "Містраль".

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

Згідно з умовами контракту, перший вертольотоносець "Містраль" Франція мала передати ВМФ РФ восени минулого року. Контрактом передбачено, що ці терміни з технічних причин могли бути пролонговані на три місяці, тобто до кінця січня Москва вимагатиме від Парижа офіційних пояснень з приводу зриву термінів постачання.

Крім того, співрозмовник агентства зазначив, що Росія найближчим часом муситиме порушити питання про застосування штрафних санкцій. Це, за словами співрозмовника "Інтерфаксу", станеться, якщо Франція не дасть у найближчі півмісяця офіційних роз'яснень про перспективи передачі першого вертольотоносця.

25 листопада 2014 року президент Франції Франсуа Олланд призупинив поставку Росії першого вертольотоносця "Містраль", пославшись на позицію Кремля щодо української кризи.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю €1,2 млрд уклали між "Рособоронекспортом" і французькою компанією DCNS у червні 2011 року. Постачання першого корабля ("Владивосток") планувалося на 1 листопада 2014-го, другого ("Севастополь") - на 1 листопада 2015 року. Сума недодержок та штрафів у разі відмови від передачі вертольотоносців може сягнути €3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram